Klassieke Homeopathie - Janneke Russchen

Janneke Russchen
Praktijk
Klassieke Homeopathie
en
Kindertolk
Ga naar de inhoud

Klassieke Homeopathie
Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Ieder mens beschikt over dit zelfgenezend vermogen. Het lichaam probeert op deze manier mogelijk ziekmakende invloeden af te weren om gezond te blijven.

We weten allemaal dat een wondje vanzelf weer geneest. Ook verdwijnen de meeste hoofdpijnen, die ontstaan bij te veel stress of te weinig slaap, vanzelf wanneer we voldoende rust nemen.
Wanneer klachten echter niet meer vanzelf verdwijnen kan homeopathie uitkomst bieden.
 
Herstel natuurlijk evenwicht
Wanneer dit natuurlijk evenwicht tussen lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau verstoord is ontstaan er klachten. Het doel van de homeopathie is het herstellen van dit natuurlijk evenwicht, waardoor je klachten verdwijnen.

Gezondheid betekent:  
balans tussen lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau

 
Persoonlijke behandeling
Homeopathie geeft je een persoonlijke behandeling. Ook al lijken je klachten op die van een ander, je ervaart de klachten op je eigen manier. Deze ervaring maakt dat je een middel krijgt voorgeschreven dat bij jou en je klachten past. Je verhaal, de beleving van je klachten, in combinatie met je lichaamstaal bepalen de keuze van een voorschrift. Niet alleen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan je klachten, maar ook wordt er gekeken naar wie je bent.

Soms is het even wennen zoveel over jezelf te vertellen, maar meestal wordt dit als prettig ervaren om de tijd te hebben en alles rustig te kunnen vertellen. Homeopathie is bij uitstek een effectieve manier om duurzaam te genezen van allerlei ziekten en klachten.

 Geen mens is hetzelfde en ieder mens is uniek
 
Grondlegger homeopathie
De grondlegger van de homeopathie is Samuel Hahnemann (1755-1843). Hij was arts en scheikundige. Hij ontdekte tijdens zijn werk dat een stof die bepaalde symptomen kan opwekken ook in staat is die zelfde symptomen te laten verdwijnen.

 similia similibus curentur

Dit is het basisprincipe van de Klassieke Homeopathie geworden: "het gelijksoortige geneest het gelijksoortige”.

In de afgelopen 200 jaar heeft de homeopathie zich natuurlijk wel verder ontwikkeld, maar de uitgangspunten van Hahnemann blijven altijd bestaan. Zo
ontdekte Hahnemann ook dat het behandelen van alleen de klacht niet voldoende was.   

In de Klassieke Homeopathie staat dan ook de mens centraal en niet de klacht.  
Met Klassieke Homeopathie wordt dus homeopathie bedoeld, zoals deze oorspronkelijk door Hahnemann is ontwikkeld.
Praktijkadres
Tsjerkewâl 23B
Bakkeveen
klik op de button
Terug naar de inhoud